kontakta oss

hej@insiktsverige.se

Stockholm | Göteborg

Rikard Matson

VD & Reality Capture
rikard@insiktsverige.se
+4673 438 33 28

Christoffer Sundberg

Samordning & Visualisering
christoffer@insiktsverige.se
+4673 438 32 81

Kristoffer Lind

Metodik & Förvaltning kristoffer@insiktsverige.se
+4673 438 35 42

 

NYHETER

INSIKT BLIR EN DEL AV MOD:GROUP

Insikt tar ett rejält kliv i sin resa att bli branschens kunskapshub av digitala processer runt byggnadens hela livscykel.

Vi fortsätter med samma värdegrund, ambition och målsättning och kommer att kunna erbjuda våra kunder en komplett helhet av digitala arbetssätt från tidiga skeden till förvaltning och återbruk av vår byggda miljö.

Med mod:groups erfarenhet, kunskap och strategi som mentorskap kan vi öka utvecklingstakten i att nyfiket utveckla människor och branschen med hjälp av ny teknologi och digitala processer. Vi breddar vår kompetens i både process och mjukvaror och stärker vår position som plattformsneutralt företag.

Insikt blir ett nytt affärsområde inom mod:group som dedikerat kommer att fokusera på att fortsätta inspirera till förändring genom konkreta förbättringar från management till arbetsplats. Rikard Matson kommer att vara affärsområdeschef och tar plats i mod:groups koncernledningsgrupp tillsammans med David Hebrand, Jonas Ahnve och Emil Åkerblom.

Insikt, som affärsområde inom mod:group, etablerar sig även i Göteborg i samband med att förvärvet genomförs.

Kommentar från mod:groups VD David Hebrand:

"Vi är mycket stolta och glada över att vi hittat likasinnade som så starkt delar vår syn på hur branschen behöver utvecklas. Vi har de närmaste 7 åren arbetat med att inspirera branschen att flytta sig i rätt riktning med förändrad syn på processen. En nyckelfaktor för detta är att på ett ödmjukt sätt supportera och utveckla samhällsbyggarsektorn i de tidiga faserna och supportera arkitekter och fastighetsägare i strategiska och operativa frågor. Här har Insikt på relativt kort tid bevisat och bekräftat att operativmodell, värdegrund och ambition är helt rätt.

Det känns otroligt inspirerande att få välkomna så duktiga individer till vår verksamhet där vi är övertygade om att mötet mellan vår redan vassa grupp kommer växa exponentiellt tillsammans med Insikt! Konsultverksamheten får också en erfaren och inspirerande ledare i Rikard Matson och vi ser mycket fram emot vad vi kommer utveckla tillsammans."

Kommentar från Insikts VD Rikard Matson:
"Det känns oerhört kraftfullt att omges av mod:groups sfär av kompetens som sträcker sig runt byggnadens hela livscykel. Redan från första samtalet är det lätt att förstå hur vi tillsammans kan lyfta branschens sätt att projektera, producera, förvalta och återbruka vår byggda miljö.

Insikt har hittat sin själsfrände i mod:group i både värdegrund, kultur och mening. Förutom våra uppenbara synergier i affär och kompetens är vi förväntansfulla över att få ta del av den gedigna erfarenhet bolaget besitter inom strategi, ledarskap, kultur och organisationsbyggande.

Nu ser vi fram emot att accelerera i vår riktning att nyfiket utveckla människor och branschen med hjälp av ny teknologi och digitala processer. Tillsammans med mod:groups vassa team utvecklar vi branschens powerhouse av digitala processer runt byggnadens hela livscykel – Lets do this! "

Om mod:group
Vi är här för att optimera alla aspekter av byggdesign, materialtillförsel och konstruktion.

Med mod:groups helt integrerade process supporterade av kraftfulla tekniska system tillvaratas människors tid och kompetens på bästa sätt. På detta sätt minimerar vi påverkan på vår miljö och skapar ekonomiskt och försvarbara projekt för framtiden.

mod:group är primärt verksamma i Sverige inom hela värdekedjan för en byggnad. I projektportföljen finns ca 150 bostäder i pågående produktion eller projektering och totalt ett fastighetsbestånd som utvecklas tillsammans med våra kunder om ca 50 000 BTA.

För mer information, vänligen besök: www.modgroup.se

Om Insikt
Insikt är ett ungt företag med mångårig erfarenhet av att driva utveckling inom digitala arbetssätt och BIM i både projekt och på företag; både komplexa, stora och små. Bakom Insikt finns ett passionerat team med stort intresse för människor, teknologi, arbetsmetoder och att genomföra projekt.

Insikt erbjuder ett helhetsgrepp kring digitala processer och arbetssätt för både projekt och företag i samhällsbyggnadssektorn genom att bistå med projektresurser, strategisk rådgivning, utbildningar och affärsutveckling. Vi tror att när digitala processer och arbetssätt harmoniserar mellan människor, teknologi och förutsättningar skapas de verkliga värdena av digitalisering.

För ytterligare information kontakta

Rikard Matson, VD Insikt
Tel: 073 – 438 33 28
Email: rikard.matson@insiktsverige.se

David Hebrand, VD mod:group
Tel: 076 – 321 71 40
Email: david.hebrand@modgroup.se

#builttoinspire #bridgingpeoplewithtechnology #bim #scaleup

dRofus och Insikt Digital Sapiens AB ingår i samarbete!

Insikts mission är att brygga människor med teknologi. dRofus gör just detta genom att tillgängliggöra och koppla samman information från olika plattformar och aktörer i byggprojekt.

Med dRofus som verktyg kan människor planlägga, designa, projektera, uppföra och förvalta byggnader med en gemensam källa av information, länkad till modellerna. Detta ger möjlighet att arbeta tätt och integrerat, inte bara mellan discipliner och olika aktörer, utan även mellan olika programvaror.

Digitala processer och arbetssätt ligger till grund för nästan allt vi levererar i bygg- och fastighetsbranschen. Insikts ambition är att ligga i fronten av branschen när det gäller att driva utvecklingen av dessa förmågor. Det är när digitala processer och arbetssätt harmoniserar mellan människor, teknologi och förutsättningar de verkliga värdena av digitalisering skapas. Att knyta ihop metodik och teknologi, kvalitetssystem och utbildningar är en nyckel för att lyckas. Ett sådant helhetsgrepp innefattar enligt Insikt även en databas som dRofus, som kan knyta ihop informationen som behöver finnas tillgänglig i ett projekt.

”Vi tror på att vara öppna och alltid vända oss till de aktörer som enligt oss skapar de bästa lösningarna. Vi är därför mycket glada att berätta att vi nu ingår i samarbete med dRofus som levererar en effektiv, stabil och engagerande plattform. Databasen kopplas snabbt och enkelt ihop med BIM-modeller i projekteringen och hanteringen av information förenklas och effektiviseras. Att kunna kvalitetssäkra våra kunders data är av yttersta vikt och dRofus hjälper oss med detta” säger Kristoffer Lind på Insikt.

Strukturerad data och information har aldrig varit så viktigt som nu. I en tid då lösningar för digitala tvillingar, IoT och automatisering blir allt vanligare är det en förutsättning att fastighetsägare, entreprenörer och förvaltare tar ägarskap över sina projekt och sitt bestånd. Nyckeln för att lyckas med detta är genomtänkta processer, leveranser och organisatoriska satsningar tillsammans med effektiva, flexibla och robusta verktyg.

”Vi ser detta samarbete som en fantastisk möjlighet att tillsammans på ett tryggt sätt leda byggbranchen in i den digitaliseringsresa som står för dörren. Med dRofus som informationsbärande verktyg kombinerat med den metodik som Insikt tagit fram så blir resan inte bara bättre och mer effektiv, utan även roligare.” säger Marie Salomonsson på dRofus.

Med detta samarbete vill dRofus och Insikt hjälpa branschen tillsammans. Med plattform från dRofus och metodik från Insikt kan fler aktörer inom samhällsbyggnad arbeta mer effektivt och mer kvalitetssäkrat i alla led.

Vill du komma igång med dRofus?
Kontakta oss på hej@insiktsverige.se

dRofus och Insikt är och förblir oberoende företag som arbetar med alla aktörer på marknaden.

Om dRofus:
dRofus är en unik programvara för planering, datahantering och BIM-samordning som underlättar arbetsflödet för alla aktörer under en byggnads livscykel. Open BIM är en viktig del i hur dRofus hanterar information och som en del av Nemetschek Group är vårt mål att leverera bästa möjliga, mest innovativa och mest framgångsrika AECO-programvarulösningar.
För mer information kontakta: marie.salomonsson@drofus.com
Om Insikt Digital Sapiens AB:
Insikt är baserade i Stockholm och Göteborg och erbjuder ett helhetsgrepp kring digitala processer och arbetssätt för både projekt och företag i samhällsbyggnadsbranschen genom att bistå med resurser, rådgivning, utbildningar och paketlösningar.
För mer information kontakta: kristoffer@insiktsverige.se

VI VÄXER!

Välkommen in i ett tight team som är här för att växla upp byggbranschen! Låter dessa ord intressanta för dig?

Människor och arbetssätt, optimering, komplex problemlösning, att utbilda och coacha, passion, ny teknik, CAD, BIM, VDC, visualisering, VR, AR, computational design, generativ design, parametrisk design, machine learning, innovation och affärsutveckling

Insikt är ett ungt företag med mångårig erfarenhet av att driva utveckling inom digitala arbetssätt och BIM i både projekt och på företag – både komplexa, stora som små. Vi är ett passionerat team som drivs av att utveckla människor och branschen med hjälp av ny teknologi och digitala processer. Vår syn på BIM är att digitala processer och arbetssätt ligger till grund för nästan allt vi levererar i bygg- och fastighetsbranschen, vilket gör dessa förmågor till några av det mest värdefulla företag besitter. Insikts ambition är att driva utvecklingen av dessa i branschens allra främsta front. Vi tror att när digitala processer och arbetssätt harmoniserar mellan människor, teknologi och förutsättningar skapas de verkliga värdena av digitalisering. 

Vi erbjuder ett helhetsgrepp kring digitala processer och arbetssätt för både projekt och företag i samhällsbyggnadsbranschen genom att bistå med resurser, rådgivning, utbildningar och paketlösningar. Vi söker nu dig som drivs av att växla upp byggbranschen i digitaliseringens anda. Som person är du nyfiken och driven, utåtriktad, har höga ambitioner och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter både självständigt och i team. Du gillar problemlösning samt har förmågan att se helheten i kombination med teknisk förankring. Kanske har du bakgrund som Arkitekt eller Byggnadsingenjör (eller likvärdig utbildning) med tidigare erfarenheter som Modellansvarig/BIM-ansvarig hos Arkitekt- eller Konstruktör. Vi ser helst att du har djupa projekteringskunskaper i antingen Autodesk Revit eller Archicad. Erfarenhet inom BIM-samordning är också meriterande.

I din roll som Utvecklare Digitala Arbetssätt BIM hos Insikt delar du tiden som konsult, antingen direkt i projekt eller på företagsnivå, med interna utvecklingsprojekt på Insikt. Roller som Modellansvarig/BIM-ansvarig, BIM-samordnare och BIM-strateg i projekt är vanliga uppdrag för oss likväl som metodik- och processutveckling, rådgivning, affärsutveckling och utbildningar på företag. Hos oss blir du en viktig del av ett ungt företag. Du har därför stor möjlighet att utifrån din kunskap, ambition och erfarenhet forma en roll som både utvecklar dig som individ och samtidigt utvecklar oss som företag.

Meriterande är kunskaper inom: Autodesk Revit, Archicad, AutoCAD Solibri, Navisworks, Revizto, Dalux, StreamBIM, BIMcollab BIM360, BIMcloud Pythonscript Unity, Unreal Dynamo, Grasshopper

Du behärskar både svenska och engelska väl, i både tal och skrift. Vi avser att rekrytera i närtid och behandlar ansökningar löpande.

Är du vår nästa person?
Varmt välkommen med din ansökan TILL HEJ@INSIKTSVERIGE.se

WEBINAR - INTEGRERAD SAMORDNING

Integrerad samordning– Vad är det?
Metoderna vi samordnar projekt på har länge sett likadana ut, men med ny teknologi växer nya lösningar fram. Näst på tur är området BIM-samordning där begreppet "integration" gjort entré och kastat omkull våra gamla processer.

I detta webinar kommer Christoffer Sundberg och Rikard Matson från oss gå igenom vad integrerad samordning är och hur det förändrar vardagen för alla som arbetar i projekt där metoden tillämpas. Vi kommer även demonstrera Revizto - en plattform som möjliggör integration och bättre kommunikation för människor, projekt och företag.

11 juni tar vi reda på svaret!

Vill du komma igång med integrerad samordning - Kontakta oss!

INSIKT 4 | NYHETER REVIT & ARCHICAD

Tre veckor har gått sedan Revit 2021 släpptes där Generativ Design var den stora nyheten. Har du koll på resten av dom nya funktionerna? Har du koll på vad ARCHICAD har fokuserat på i sina senaste uppdateringar?

Vi på Insikt har samlat våra favoriter från dom tre senaste åren som vi tror betyder mest för användarna. Håller du med oss? Kolla in topplistan nedan eller ladda ner bladet här till höger (då funkar även hyperlänkarna).

Har vi missat din favorit? Hör gärna av dig!

Kontakta oss gärna så bokar vi in ett virtuellt möte.

INSIKT 2 | DISTANSARBETE

En utmaning för alla organisationer, nu mer aktuell än någonsin. I vår andra Insikt delar vi med oss av ett urval av våra erfarenheter och tips kring just det - distansarbete. Här finns något för alla, även om fokus ligger främst på arkitekt-, ingenjörs- och konstruktionsverksamheter. Ladda gärna ner och spara bladet för framtiden. 

Klicka här för att ladda ner metodikbladet!

Informationen i vår metodik är alltid generellt beskriven och tidlös. Vi tror på att bygga upp kunskap på ett långsiktigt och hållbart sätt. Skulle mjukvaror, marknaden eller arbetssätt förändras uppdaterar vi vår information, det gör metoderna aktuella och alltid applicerbara.

Psst! Många mjukvaruföretag erbjuder kostnadsfria perioder av sina molnlösningar, allt för att underlätta distansarbete under COVID-19. Ni som arbetar med Autodesk eller Graphisoft får bland annat BIM360 och BIMcloud utan kostnad just nu.

Behöver ni stöd med distansarbetet eller något annat, kontakta oss så bokar vi ett virtuellt möte!

AKTUELLT | COVID-19

COVID-19 är den största utmaningen för hela Sverige just nu och alla gör sitt yttersta för att hålla igång sina verksamheter. Vi sätter våra traditionella arbetssätt på prov där digitala verktyg och plattformar testas till fullo vilket ställer större krav på företag. Vissa är redan rustade medan andra kommer att lära sig mycket om de åtgärder som måste tas. Insikt hjälper gärna till och vi har anpassat våra sätt att leverera tjänster, allt för att underlätta er verksamhets vardag i arbetet hemifrån. 

Möten
Alla möten vi har kan under våren hållas online, ex. via Microsoft Teams.

Utbildningar
Alla kurser vi har kan under våren hållas online, ex. via Microsoft Teams.

I behov av resurser?
Branschen står inför stora utmaningar och ingen vet hur länge det kommer att pågå. Vi väljer att rikta om vårt fokus till er som behöver mer akut hjälp att hålla er verksamhet igång. Är ni i kortsiktigt behov av stöd och resurser inom projektering, BIM, VDC, samordning, reality capture eller visualisering finns vi här för er. 

Saknar ni uppdrag?
Om ni tillfälligt har mindre att göra, ta då chansen att genomföra ett kompetenslyft under våren tillsammans med oss. Att utbilda medarbetare, se över företagsrutiner eller uppdatera er gamla mallfil är bara några av insatserna vi kan stötta med.

Genom att öppna gränser och hjälpas åt i sökandet på hållbara lösningar gör vi vårt bästa för att tillsammans ta oss igenom de utmaningar vi står inför.

Kontakta oss gärna så bokar vi in ett virtuellt möte.

LANSERING!

Insikt Digital Sapiens, äntligen får vi säga hej!

Vi på Insikt har jobbat med några av Europas största och mest komplicerade byggnadsprojekt och brinner för att tillämpa digitala lösningar i praktiken. Nu vill vi hjälpa andra aktörer att anta utmaningen av den digitala framtiden inom samhällsbyggnadsbranschen.

Utmaningar vi ser idag

Bygg- och fastighetsbranschen står inför en lång vandring i spåren av den digitala utvecklingen för att nå dess fulla potential. Våra traditionella processer, arbetssätt och affärsmodeller hindrar värdeskapande projekt med byggnadens livscykelperspektiv i fokus. Vi ser att det skapas en förvirring kring digital utveckling i stressen att nå sina mål men vi missar grundfrågorna; Hur når vi målet?

Hur vi löser det

Insikt har en modell för digital transformation som skapar självständiga och tillitsfulla medarbetare och organisationer. Kärnan består av strukturerad, parallell och synkroniserad utveckling av teknologi, metodik, människor, affärserbjudanden, kvalitet och juridik. Ett konkret och egenupplevt samband är att strukturerat metodikarbete är en förutsättning för att säkra lönsamhet vid affärsutveckling samt för människor att skapa tilltro till sin förmåga att leverera på nya sätt.

Planer för hemsidan

Vi vill att hemsidan ska vara ett löpande flöde av inspiration kring digitalisering i samhällsbyggnadssektorn. Här vill vi knyta samman korta spaningar och smarta lösningar med reportage, intervjuer och framförallt ta in gästskribenter att dela sin expertis, sina funderingar eller spaningar från sin del av branschen.

Kontakta oss gärna om ni vill dela med er av insikter!

Nedladdningar

DISTANSARBETE

Version 1.0

 FÖLJ OSS

© Copyright Insikt Digital Sapiens AB | Integritetspolicy